Boka lanseres 25.februar på Nor forlag!
Dette er boken for deg som er nysgjerrig – enten du vil krydre hverdagsmaten med litt mer fiber og farger, eller utforske kraften i et plantebasert kosthold.
Her får du kunnskapen, inspirasjonen og verktøyene du trenger for å gjøre små endringer som gir store gevinster.
Det handler om maten du vil spise mer av.
Det er mye plantekraft i små grep: Kikerter kan gi deg et lengre liv, ingefær lindrer PMS-plager og en neve nøtter eller noen blåbær kan utgjøre den lille, store forskjellen.
I Grønnere matglede viser jeg – ernæringsnerd, formidler og matentusiast – hvordan et mer plantebasert kosthold kan være både enkelt og smakfullt. Med varme, humor og forskningsforankrede råd loser jeg deg gjennom jungelen av ernæringsmyter, sukkerfeller og kostholdstrender.
I boka blir du kjent med seks plantebaserte hverdagshelter: Råvarer som gir mer energi, bedre metthet og mindre søtsug. Resultatet er en praktisk, forfriskende og jordnær guide til hvordan du kan spise litt grønnere – helt uten prestasjonskrav, pekefingre eller store omveltninger.
I boken får du
«Jeg liker godt at forfatteren tar med superkreftene til de forskjellige plantene.
[...] Bokser og fun-facts gjør at boka kan brukes som oppslagsverk. Masse gode praktiske tips.»
DR. GUNHILD MELLEBYE
«Jeg er helt himmelfallen! Forfatteren er motiverende og det var gøy å lese hele boka – jeg storkoste meg. Motivasjons-triaden er et utrolig fascinerende kapittel, nesten selvutviklende for meg å lese. Kjempe-
interessant!»
CATHRINE BIRKELAND
Grønn Matportal
«Ragnhild R. Lorentzen gjør plantekraft til noe jordnært, enkelt og menneskelig, uten å svartmale eller gi dårlig samvittighet.
Hennes stemme kommer tydelig frem og jeg fikk så mange AHA-opplevelser at jeg tenker dette er en bok mange kommer til å ha glede av!»
KATHERINE DUARTE
forfatter, leder og gründer
«Grønnere matglede traff meg rett i hjertet. Jeg sitter igjen med ny inspirasjon og matglede – og følelsen av at plantebasert mat ikke handler om å være perfekt, men om å ta vare på kroppen på den mest naturlige måten.
Etter bare noen uker med små grep så har faktisk søtsuget forsvunnet og jeg har fått et helt annet forhold til alt fra frø, krydder og nøtter til spennende grønnsaker og rene smaker.»
LINN JOHNSEN
Chief of Staff, Aize
«Forfatteren inspirerer med en grundig og faglig innsikt i hva plantebasert mat kan gi av helsemessige fordeler. Boken lyser opp hverdagen som en regnbue på en regnværsdag, med sine fargerike og sunne oppskrifter.
Godfølelsen øker for hver side du leser, fordi Ragnhild sitt engasjement og påminnelse om at alt ikke må være perfekt, gjør at det føles lett å gjennomføre hennes konkrete kostholdsråd.»
REBEKKA NØKLING foredragsholder og forskningsformidler
«For en informativ, lærerik og godt skrevet bok! Som tidligere vegetarianer har jeg lest mye om plantemat, men dette er skrevet på en måte jeg ikke har sett tidligere; med humor, varme og masse (mat)nyttig kunnskap! Jeg får lyst til å lese videre fra første setning.
Forfatteren gjør lesingen artig og interessant, og små krydder i form av morsomme, interessante funfacts gjør temaet forståelig for alle.»
CAMILLA KULLANDER forfatter og gründer
Meld deg på nyhetsbrevet mitt for enkle råd og ærlige tanker om helse og matglede.
Takk for at du er med!
Neste nyhetsbrev er rett rundt hjørnet.